Is de Mens wel de Maat voor alle dingen?

Anno “2024” is het nog steeds de mens, die in veel gevallen gevraagd wordt om zich maar aan te passen, aan de beschikbare middelen en methoden.

U heeft het ongetwijfeld vaker gehoord, dat wij niet geschapen zijn om te zitten. Langdurig zitten krijgt nu eenzelfde aanduiding als op Tabak, “Zitten is Dodelijk” Maar hoe gaan we daar dan mee om? Zitten we nu méér en langer dan ooit te voren?
Bestaat er een mogelijkheid om ons toch goed te wapenen tegen dit onheil?


Jazeker, want we gaan meer sporten, doen een uurtje Fitness na werktijd en wisselen “zittend werken” af met “staand werken.” Maar is dat dan voldoende om buiten de gevarenzone te blijven?

Nee! Onderzoek wijst uit dat al die activiteiten niet goed kunnen maken wat wij onszelf aandoen door in een slechte lichaamshouding, te lang op en aan verkeerd gekozen meubilair te werken. Ik zeg: Tijd voor een “goed gesprek” en een nog “beter advies?”

Een Citaat uit NU-zakelijk:

Werkgevers zoeken te vaak naar een Schaap met vijf poten!’
Om risico’s te beperken stellen werkgevers steeds hogere eisen aan de cv’s bij het zoeken naar personeel.
Het gebruik van assessments, die op een meer systematische manier inzicht bieden in de persoonlijkheid van kandidaten, wint dan ook aan populariteit. Belangrijk blijft echter ook, dat organisaties nadenken over welke werkplek zij kandidaten kunnen bieden. In veel bedrijven heerst een bepaalde cultuur. Wanneer zij iemand zoeken, dan zullen zij goed moeten nadenken over “wat” zij binnen hun organisatie echt belangrijk vinden.
Hopelijk hanteert men de vergaarde kennis ook 1:1 bij de aanschaf en instelling van geschikt meubilair voor de nieuwe medewerker!

Maar helaas, hier lijkt een selectie criterium voor die “stoel met vijf poten” al vaak doorslaggevend te zijn? Wat u nodig hebt is een steuntje in de rug en dat kan ARTEZA Advies u bieden.